Начало » Продукти » Слънчеви системи

Слънчеви системи

Слънчевите водонагреватели системи

на  ЕКОТЕКПРОДУКТС  ЕООД  имат 

три  основни  преимущества:

 

- Високо качество на конкурентни цени

- Гарантирано високо качество и ефективност

- Безопасна, интелигентна експлоатация

 

 

Те осигуряват на потребителите непрекъснат поток топла вода за различни цели - къпане, миене, хигиенизиране и др.

 

Заслужава си да се отбележат някой от конкретните показатели на предлаганите от нас слънчеви водонагреватели, а именно:

  1. Средно дневната полезна енергия акумулирана от слънчевите водонагреватели от 11МДж/кв.м., което в сравнение със средния световно приет коефициент от  ≥7.5МДж/кв.м. е с над 46.66% повече.
  2. Средния коефициент на топлинни загуби на нашите изделия е  10Вт/(м3 • K), при среден световен стандарт от ≤22Вт/(м3 • K), което е разлика от 54.55%.

 

БЪРЗО ПОВИШАВАНЕ НА ТЕМПЕРАТУРАТА

Високо ефективна топлинна абсорбция.

За подобряване традиционната технология на покритието, при който се използва алуминий, неръждаема стомана и мед, в нашите изделия са добавени и редки метали. В резултат, нашите вакуумни тръби за слънчеви колектори са с виолетово-златист цвят, което им позволява  по-широк спектър на поглъщане.  Те са високо ефективни, с ниски загуби на топлинна енергия и устойчивост на екстремални високи и екстремално ниски температури.

Състоят се от:

а/ Вакуумен слой - с ненадминати топлоизолационни свойства

б/ Антирефлектен слой – за повишено абсорбиране на слънчева радиация

в/ Поглъщащ слой – мощно поглъщане на слънчева енергия

г/ Слой за високотемпературна защита – за съхранение целостта и качеството на покритието

д/ Отразително покритие – за предотвратяване на топлоизлъчването

е/ Топлопроводен слой – свръх скоростна топлопроводимост

 

 

Свръх скоростна топлпроводимост

Вакуумните тръби ТТ произвеждани от нашите партньори обезпечават свръх скоростен пренос на топлината, благодарение усъвършенстването на патентованите вакуумни тръби ЗТ, което позволява на потребителя изключително бързо да получи необходимата топла вода.

 

Висок коефициент на използваната топлинна енергия.

За разлика от традиционните вакуумни тръби с кръгло сечение, нашите ТТ тръби имат овална форма. Това значително понижава количеството застояла вода в тръбата, което позволява на водния резервоар да получи топлина енергия за минимално време.

 

Сравнителна таблица за повишение на температурата от стандартни GB тръби и вакуумни тръби ТТ.

 

 

 

ВИСОКОЕФЕКТИВНА ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ

Благодарение на натрупания опит от над 20 години работа в сферата на приложение на слънчевата енергия за загряване на вода, бе значително завишена ефективността на вакуумиране на тръбите, чрез увеличаване времето на вакуумиране при високи температури.

Овалната вътрешна тръба помага да се увеличи пространството на вакуумния слой, което оказва положителен ефект за поддържането на висока степен на устойчивост на вакуума в тръбите ТТ  за дълъг период от време. Това, от своя страна способства за намалява топлинните загуби от конвекция и проводимост.

 

Дълговечност на топлоизолацията

Използва се специален полиетилен произведен по напълно автоматизирана, хидравлична технология за разпенване и вулканизиране при постоянни температури. Това обезпечава висока плътност и изключително нисък коефициент на топлопроводимост на пенополиуретана използван за изолиране на водния резервоар. 

 

Предотвратяване на топлинните загуби

Уникално специално разработено фосфорно-алуминиево покритие намалява максимално загубите на топлинна енергия от нейното излъчване, като „задържа” топлината във водния резервоар.

 

Интелигентна и безопасна експлоатация 

Интелигентна експлоатация

Интелигентните слънчеви системи на ЕКОТЕКПРОДУКТС ЕООД, се управляват от електронна система. Високо ефективната защита от течове, устойчивостта на високи температури, защитата на електрониката от мълнии – всичко това увеличава с над пет години разчетения ресурс на нашите слънчеви системи за отопление, в сравнение с традиционните такива.

Интелигентната система обезпечава също така автоматично подаване на вода или електрическо доподгряване за удобство на потребителя, благодарение на което наличието на топла вода е постоянно.  

 

Дълговечност

При заваряването на водния резервоар се използват защитни газове, предотвратяващи корозията. Корпуса му е изграден от дебелолистна стомана, горещо поцинкована и преминала обработка чрез технология за автоматично разпределение на покритието.

Това обезпечава дългата експлоатация на нашите водонагревателни системи.

 

 

Безопасност

Вътрешни корпус на водосъдържателя е изработен от неръждаема стомана марка SUS304/2B, която е предназначена и за нуждите на хранителната индустрия, без съдържание на тежки метали.